Menu Piwnicy pod Nietoperzem

Zupy

  • Zupa dnia
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z jakiem
  • Żurek po ojcowsku
  • Żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Flaki

Dania mięsne

  • Eskalopki cielęce
  • Placki Maćkowe (placki ziemniaczane z gulaszem cielęcym)
  • Schab w pikantnym sosie "Diabelskie Jadło"
  • Polędwica wieprzowa po staropolsku (polędwica w sosie borowikowym)
  • Schab w sosie z zielonego pieprzu
  • Schab po cygańsku (schab podany z papryką, ogórkiem kiszonym i boczkiem)
  • Kotlet schabowy
  • Filet z kurczaka w cieście po parysku

Dania z ryb

  • Pstrąg filetowany a'la Nietoperz
  • Pstrąg w ziołach
  • Pijany pstrąg
  • Pstrąg z wody
  • Pstrąg saute
  • Pstrąg w śmietanie
  • Stek z łososia z parmezanem
  • Łosoś gotowany w jarzynach

Dania jarskie

  • Pierogi ze szpinakiem
  • Pierogi ruskie
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Placki ziemniaczane z pieczarkami
  • Talerz wegetariański
  • Naleśniki z serem i bitą śmietaną

Napoje

  • Polecamy czeskie piwa z beczki: Holba i Litovel oraz butelkowe: Holba, Litovel i Novopacke (jasne i ciemne)

Menu grillowe podawane w sezonie letnim

  • Pstrąg liściach chrzanu lub kapusty
  • Pieczona kiełbaska
  • Ziemniaki w garnku
  • Karczek
  • Szaszłyk
  • Kaszanka
  • Udko z kurczaka
  • Ziemniak w folii z dodatkami: boczek, cebula
  • Chleb wiejski ze smalcem i ogórkami